ترفند دوم برای کاشی کاری درخت
همان است که توجه و اهتمام بیش از حد سلاطین تیموری در امر ترمیم، تزئین و کاشی کاری مسجد جامع بزرگ هرات که در عهد سلطنت سلطان غیاث الدین غوری بناء یافتهاست از اهمیت خاص برخوردار است؛ و اما برخی دوستان ترمیم را با اعمار اشتباه گرفته لذا این مسجد بزرگ را به سلاطین تیموری منسوب میسازند که اشتباه خیلی بزرگی است. 6. رنگ و طرح: پالتهای کاشی سرامیک در رنگها و طرحهای متنوعی عرضه میشوند که این ویژگی به مهندسان و طراحان داخلی کمک میکند تا با توجه به سلیقه و نیازهای مشتری، انتخابهای مناسبی را انجام دهند. این مسجد را سلطان غیاث الدین غوری در سال ۵۹۷ ق. تزیینات دورهٔ غوری پسانترها زیر کار تزیین دورهٔ تیموریان که مسجد را به ذوق و سلیقهٔ خود تزیین نمودند مخفی ماند که در سال ۱۹۶۴ کارشناسان آن را بازیابی نمودند. البته خیلی کوچکتر از حالا و به شکل چوبی آن؛ “مسجد جامع بزرگ شهر هرات قبل از اسلام در همین منطقهٔ ساختمان موجود بوده که قدامت آن به سه هزار قبل از امروز میرسد که قبلاً یک ساختمان کوچک چوبی بوده در طول تاریخ معبد آریای یکتاپرست بوده درسال بیست ونه هجری قمری وقتی که دین اسلام وسعت پیدا میکند در خراسان و هرات این ساختمان چوبی تزیین کاری که است قبلاً معبد بوده و بعداً به مسجد مسلمانان تبدیل میشود که این ساختمان تا سال ۴۰۱۴ هجری قمری مسجد بوده اکثریت شخصیتهای بزرگ جهان اسلام در این مسجد تدریس میکردند از آن جمله حضرت خواجه عبدالله انصاری و خواجه محمد تاکی.
مقرنسها را میتوان ازجمله عناصر مؤثر در ساختن گنبدها دانست، که بعدها کاربرد اولیه را از دست داده و بیشتر برای تزیین به کار رفتهاست. از مهمترین بناها و فضاهای این محدوده میتوان به: عمارت خان مغفور یا عشرت آئین یا طنبی، سروستان، عمارات مهد علیا (منجمله بهشت آئین)، عمارت بلور و خزانه در دوره فتحعلی شاه. سقف کاذب برای عایق نمودن سقف در برابر صدا و حرارت، اجرای نورپردازیهای دکوراتیو و پوشش سیمهای تأسیسات کاربرد دارد و در بسیاری از خانههای امروزی میتوان نمونههای مختلف آن را مشاهده کرد. ق برابر با سال ۶۸-۱۰۶۷میلادی و برج دوم توسط معمار ابو علی مکی آل زنجانی به سال ۴۸۶ﮬ. قسمت میانی مهتابی جلو، ۹ گام بلندی و دو برابر آن طول دارد و دو شیب پلکانهای متقارن آن هر یک قاعدهای به طول ۳۰ گام دارند. اکتشافات انجامشده در طی سالهای ۱۳۸۰ در سایت موزهٔ عصر آهن در حوالی مرکز تبریز نشان از وجود تمدنی در محل کنونی شهر تبریز در هزارهٔ اول و دوم قبل از میلاد دارد. هر کسی که بار اول این مسجد را میبیند در نظر اول مبهوت عظمت و معماری این مسجد خواهد شد. هر کس بار اول این مسجد را ببیند در نظر اول مبهوت عظمت و معماری این مسجد خواهد شد.
به این عظمت فکر کنید که در هشت صد سال قبل این کار، کاری بوده که از روی اخلاص شدهاست. این اقامتگاهها به دلیل ارزشهای فرهنگی و تاریخیشان، نمونهای برجسته از نوعی ساختمان یا مجموعه معماری، و نمونهای برجسته از تعامل انسان و محیط زیست اشاره دارند. تیموریان افتخارات فرهنگی واجتماعی فراوان دارند و نیاز نیست که گذشته ها را هم به پای ایشان ختم کنیم ویا حق یک تمدن را چشم پوشی نمائیم. تهران: مؤسسه فرهنگی هنری ماهور. این کاشیهای تزیینی خود هنری یادگار از دورهای تیموریها میباشد. در بسیاری از نواحی ایالات متحده، دمای میانگین زمین زیر مرز یخ بندان بین ۵۵ تا ۵۷ درجه فارنهایت (۱۳ تا ۱۴ درجه سانتی گراد) میباشد. اولین چیزیکه حایز اهمیت و ارزش است و حفظ آن توسط پروژه بینالمللی صورت گرفته بود، دروازه ورودی مسجد جامع است که فعلاً به خاطر اینکه رفت آمد نشود مسدود میباشد و در قسمت بالای این مسجد پوش فلزی شده که از باد، باران و سرما جلوگیری.
سپس، نامعین بودن مسئله خاتمه (مسئله آزمایش اینکه آیا یک ماشین تورینگی در نهایت خاتمه مییابد یا خیر) منجر به نامعین بودن مسئله پوشش دادن وانگ شد. ق سید مهدی حیدری به همراهی تعدادی از رزمندگان به منظور جنگ با انگلیسیها از کاظمین عازم میدانهای جنگ شدند و تمامی اهالی شهر به منظور تودیع رزمندگان از شهر بیرون آمدند. ق شهر کاظمین را تصرف کنند و بدین گونه پایان تسلط عثمانی و آغاز تسلط انگلیسی در این شهر اعلام گردید. مهندسین لایق هروی را جمع، استشاره و استخاره نموده در ۱۴ حمل سال مذکور کار ترمیم آن آغاز گردید. جسد وی در سال ۱۲۰۲ میلادی در زیر گنبد در پشت ایوان شمالی مسجد مدفون گردیدهاست. مقرنس نوعی تزئین حجمی و تاقچهبندی آذینی است که در زیرگنبدها یا نیمگنبدهای روی ایوانها و درگاههای ورودی، در زیر گلدستههای منارهها، بالای ایوان مساجد، بالای محراب مساجد و دیگر ابنیه استفاده میشود. از آنجائیکه هنر معماری در عصر تیموریها خیلی با رونق و شکوه بود این مسجد بزرگ را مانند بناهای تاریخی دیگر عصر تیموریان بهطور حیرتانگیزی منقش نمودند؛ ولی دوباره در ایام فتور هرات مجدداً شکستهای به آن رخ داد؛ که مرحوم حسن خان شاملو هروی آن را ترمیم کرد تا باز مرحوم وزیر یارمحمد خان، ایوان مقصوره را که شکسته و فرو غلتیده بود، دوباره بپوشانید؛ و در عصر امیر حبیبالله خان سرا پای (سراسر) مسجد جامع به صورت اساسی ترمیم شد.
اگر از نوشتن این مطلب لذت بردید و مطمئنا می توانید اطلاعات بیشتری در مورد کاشی بین کابینتی لطفا از صفحه ما بخواهید.